Serverdrift

Dedikerad serverdrift på IBM/Lenovo sedan 2003 och snabba, virtuella, redundanta servrar
Utnyttja vår erfarenhet och få en driftsäker miljö som ni kan växa i.

Dedikerad server

Med dedikerade servrar får ni en kraftfull och driftsäker miljö som ger er tillgång till serverns och operativsystemets alla möjligheter. På en dedikerad server har ni inga begränsningar när gäller vad som kan installeras eller konfigureras.

Vi har mångårig erfarenhet av serverdrift och ger er alltid kostnadsfritt tips och förslag på vad ni behöver i er miljö. Ni vill inte överdimenensionera men ändå planera för och kunna bygga ut när framtida behov kräver mer.

Vi har primärt IBM/Lenovo som serverleverantör, men finns det specifika önskemål från kund så tillgodoses det alltid.

Virtuell Server (VPS)

En virtuell server ger dig nästan alla fördelar som en fysisk, dedikerad server har, men till ett betydligt lägre pris. Du kan skala upp och ner prestandan så att den alltid passar just dina behov.

Börja med en enkel server och uppgradera sedan med fler CPU-kärnor, mer minne och mer lagring. Köp till en server till när det behövs. Förbättra säkerheten med ett eget isolerat nät. Kanske VPN-tunnel för att kunna administrera allt säkert?

Har du behov av både fysiska och virtuella servrar och vill ha dem helt isolerade? Vi placerar alla era maskiner, oavsett typ, på samma isolerade nät.

Pris från 290:-/månad

Managed hosting

Managed hosting innebär att ni i er dedikerade eller virtuella driftsmiljö lämnar ifrån er det mesta underhållet till oss. Vi sköter er miljö när det gäller allt från att övervaka yttre hot till att sköta era applikationer och se till att säkerhetsnivån alltid är rätt och uppdaterad.

E-post

Professionell, krypterad e-post och samordning på
företaget med Exchange! Från 49:-/månad.

Hosted Exchange

Microsoft Exchange är lösningen som ger dig och ditt företag en professionell lösning för e-post, kalenderhantering, mötesbokning m.m. All kommunikation är alltid krypterad och du når din information säkert från Outlook på din dator, e-post-klienten i din telefon, surfplatta etc.
Spam- och virusfiltrering ingår alltid.

Scandinavian Hosting AB har en egen helt redundant lösning för Exchange och hyr inte in sig i något annat företags lösning.

Pris från 49:-/månad och konto.

För större företag med andra behov (tex koppling mot eget AD) rekommenderar vi en egen dedikerad Exchangeinstallation.

Kontakta oss för mer information om detta.

E-post

Vår standardlösning för e-post ger dig snabb och driftsäker e-post. Du får här konton som skyddas av spam- och virusfilter och du använder
SMTP, POP, IMAP samt Webbmail för att läsa och skicka e-post. Redundanta SMTP-sevrar sköter spam- och virusfiltrering och ger en mycket driftsäker miljö.

Pris från 40:-/månad för hela företaget

Domännamn & DNS

Hantera dina domännamn och DNS-zoner i vår kontrollpanel

DNS

För att en dator ska hitta till rätt server på Internet, så används DNS-servrar. Dessa berättar för din dator vilken server som ska kontaktas när du vill gå till en hemsida. Det är viktigt att dessa fungerar och alltid går att nå.

Vi har flera DNS-servrar i olika serverhallar för att de alltid ska gå att nå. I vår kontrollpanel hanterar du enkelt DNS för alla dina domännamn. Denna tjänst ingår alltid för våra kunder.

Domännamn

Samla dina domännamn i vår kontrollpanel och få tydlig översikt. Du får påminnelser när det är dags att förlänga. Du kan också välja att få dem automatiskt förlängda.


Kontorsinriktade tjänster

Professionell IT-miljö och support för ert företag. Ett kontor eller flera kontor runt om i Sverige? Ni når alltid er centrala servermiljö via krypterade VPN-tunnlar.

Företagsnät

Vi på Scandinavian Hosting AB har många års erfarenhet av att hjälpa företag med att ta fram en framtidssäker IT-infrastruktur.

Det kan gälla företag som märker att det inte fungerar att ha servrar och drift på det egna kontoret längre och behöver en centraliserad, säker och framtidssäker lösning. Kanske finns det flera kontor på olika orter och alla måste kunna jobba säkert och effektivt oavsett var man befinner sig.

Med en central lösning hos oss och säkra, krypterade VPN-tunnlar når ni alltid era filer, applikationer m.m. För medarbetare som reser mycket används säker SSL-VPN och de kan jobba lika säkert och effektivt som om de satt på kontoret. Komplettera med backup, övervakning, företagssupport och ni har allt ni behöver för att vara framtidssäkra.

Företagssupport och installation

Företagssupport är ett effektivt komplement till företagsnät. Med supportdelen kan anställda på ert företag ringa vår support och få hjälp med allt från inloggningsproblem till att en dator har gått sönder.

Har ni rutiner för hur en nyanställd ska få in nya dator och vilka program som ska installeras osv? Med vår installationstjänst beställer ni nya datorer av oss. När datorn levereras är den färdig att använda från första minuten. Har ni företagsnät och övrig drift hos oss, så har användaren direkt tillgång till de resurser som han/hon ska.

Dedikerad driftmiljö med AD, Exchange, filserver, VPN

Denna del är det tredje benet i våra företagstjänster.

Med denna del har ni all er drift centralt hos oss. Antagligen har ni AD/DNS-servrar som sköter all användarhantering m.m. Ni har även en filserver med alla era filer. Användare har egna hemkataloger och tillgång till delar av det gemensamma utrymmet. Kanske använder ni Microsoft Exchange för e-post och kommunikation. Antagligen använder ni Visma för redovisning, fakturering m.m. Har ni egna applikationer också?

I en helt isolerad miljö hos oss körs all er drift. Enda möjligheten att nå er miljö är via säkra, krypterade VPN-tunnlar.

Kontakta oss för att se hur vi kan framtidssäkra ert företags IT

Säkerhet

Låt oss sköta era kundservrar så att ni kan fokusera på era kunder. Ni får lägre ÅF-priser på alla våra tjänster.

Brandvägg

Våra brandväggar stoppar effektivt oönskad trafik till dina servrar. Få ännu bättre säkerhet med ett eget dedikerat nät bakom brandväggen. Kombinera med lastbalansering. Kontakta oss för att få information om alla möjligheter.

VPN

Med VPN-tunnlar kommer du åt din servermiljö hos oss säkert och krypterat. Vi erbjuder både IPsec VPN och SSL-VPN. Vi erbjuder både klient-VPN och site-to-site-VPN. Vi erbjuder även konsulttjänster för att få upp säkra tunnnlar mellan t ex era kontor. Kontakta oss för att få hjälp.

SSL-certifikat

Kryptera trafiken till och från din webbplats eller för andra tjänster som du vill skydda. Beställ SSL-certifikat hos oss och vi sköter allt från beställning till installation och konfigurering. Det är viktigt att SSL-certifikat konfigureras rätt, så att tex inte gamla SSL-standarder tillåts. Detta kan vi!

Övervakning

Övervakning ingår alltid när du är kund hos oss. Vi kan även anpassa vår övervakning så att den passar dina speciella behov. Kanske är det en viktig process som alltid måste vara igång. Den håller vi koll på!

Övriga tjänster

Backup, lastbalansering & övriga tjänster.

Backup

Backup är vår viktigaste tjänst, brukar vi säga. Händer det något med datan på er server är det backupen som gör att datan kan återskapas.

Vi erbjuder flera nivåer av backup. Allt från standarbackup till backuplagring i samma serverhall till lagring i annan serverhall.

lastbalansering

Med vår lastbalanseringsmiljö sprider du ut lasten på flera servrar, men du får även en möjlighet att uppdatera kritiska miljöer utan att behöva få ett avbrott pga en omstart. Vi hjälper er att konfigurera upp lastabalansering på det sätt som passar er miljö.

Filserver

Med vår enkla filservertjänst får du i det lilla företaget en professionell filservertjänst. Alla får egna hemkataloger och når även det gemensamma utrymmet, där en administratör enkelt via webbgränssnitt kan sätta rättigheter. Komplettera med VPN-tunnlar för säkerhet.

Wordpress och plugin för att stoppa attacker

Använder ni Wordpress? När ni har er WP-sida hos oss, så får ni även använda vårt plugin för att stoppa hackförsök mot WP. Vårt plugin känner av hackförsök och stoppar yttterligare försök mot hela vår miljö.

Webbyrå

Som webbyråkund med en eller flera servrar hos oss kan ni sälja våra tjänster. Ni får lägre ÅF-priser och kan erbjuda en helhetslösning till era kunder.

Kontakta oss för att få reda på mer